De menselijke dimensie.

Een heleboel mensen ontvluchten landen om te ontkomen aan oorlog en gewelddadige situaties. Allemaal op zoek naar een veiliger en beter bestaan. Een situatie waar iedereen recht op heeft maar wat niet altijd zeker is. Er zijn mensen op zoek naar macht en of in hun honger om het te behouden in staat tot het gebruik van geweld en zelfs in excessieve vorm. Deze mensen , zoals b.v. Bhar al-Hassad , zijn bereid om hun eigen bevolking af te slachten om hun macht te behouden. Bang voor wat er gaat gebeuren als hij het verliest.

Dezelfde angst wordt tentoongespreid door sommige mensen in de Europese landen die opvang proberen te verlenen aan de vluchtelingenstroom. Gelukkig hebben deze mensen niet dezelfde middelen als Bahar al-Hassad . Maar ze proberen wel om die vluchtelingen weg te zetten als ongewenst. Erger nog als gevaarlijk. Ook provocerend op bijeenkomsten die ze houden.

Het is een pure en juiste zaak om die mensen te helpen die zich zelf niet kunnen beschermen.

Dat dit nu allemaal gebeurt in Europa komt omdat we niet de juiste acties ondernemen op de juiste plaats op het goede moment tegen de juiste personen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.