Stilte

Sorry , ik ben de laatste tijd best wel even stil geweest.

Ten eerste was ik aan het genieten van een vakantie  in vreemd genoeg Rusland. Voornamelijk St.Petersburg. Niet alleen een vakantie maar ook een gelegenheid om het land te leren kennen en mensen te ontmoeten die daar leven. Ik heb gemerkt dat je televisie kunt kijken en erover lezen maar dat gaat niet werken. Massamedia is bij lange na geen goede weg om te leren hoe het daar is. Je zult niet begrijpen hoe de mensen daar echt leven. Je moet er heen gaan om te zien en voelen hoe het echt is. Je moet rechtstreeks met mensen spreken zodat je weet wat ze denken , wat hen beweegt en wat ze graag willen in het leven. Tot mijn verrassing waren de Russen erg aardig. Niet meteen zo open als de Amerikanen. Maar als ze open zijn blijven ze open. In tegenstelling tot Amerikanen die weer heel snel sluiten.

Als jullie willen kunnen we wel in meer detail praten over mijn ervaringen daar.

Naar mijn mening zijn de Russen erg aardige mensen. Ook erg Europees. Ik vindt het vreemd dat de media , politiek en andere instituties van macht een barriere tussen ons opwerpen. Alsof we vijanden zijn. Dat zijn we echt niet. Dat laten ze ons denken. Maar de russen zelf zijn erg aardig , goedhartig en behulpzame mensen.

Ik denk dat we erg kritisch en voorzichtig moeten zijn met wat de media , politiek en andere instituties van macht ons vertellen. Want ze hebben geen gelijk en hebben klaarblijkelijk een andere agenda.

Maar nu is het tijd voor mijn stem. Je zult hem vaker horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.