Vakantie , een tijd voor reflectie.

Of is het tijd om alles even te vergeten en plezier te hebben. Ook een optie. Je batterij weer opladen. Een goed boek lezen. Surfen op de golven maar ook op internet.

Misschien heb je deze website gevonden en ben je dat op dit moment aan het lezen.

Wat denk je op dit moment? Van je prive leven. Je werk. Je familie. Het land waar je nu bent. Voelt het goed daar? Ziet het er goed uit? Eindelijk even wat tijd om meer na te denken over de grotere zaken dan die kleine dagelijkse dingetjes. Waar ben ik , wat doe ik en ben ik of wij op de goede weg.

Eigenlijk zou ik nu niet moeten schrijven. Jullie zouden mij mails moet sturen met zaken die niet goed voelen. Ons vragend: Zien jullie een oplossing voor deze problemen in de wereld. Dus stuur alsjeblieft die mails.

Ondertussen wil ik graag het plaatje duidelijker maken hoe de wereld er echt uit ziet. Het gaat om mensen. Die ergens leven. Proberen een beter leven op te bouwen. Het is misschien niet de plaats waar ze geboren zijn. Ze zijn daar misschien ook niet echt welkom. Ze hebben een eigen cultuur. Een ander geloof dan jij. Je hebt ze wellicht niet daadwerkelijk ontmoet omdat zij min of meer leven op plaatsen in dorpen en steden die hun door de regering is toebedeeld. Misschien willen ze wel mengen. Maar is dat lastig vanwege verschillende redenen.

Op YouTube is er een heel leuk Cafe. Het heet Cafe Wetschmerz. Ze hebben een leuke film gemaakt over dit onderwerp. Beter gezegd over wat de Nederlandse minister van buitenlandse zaken , Stef Blok , klaarblijkelijk hierover denkt. Kijk maar even.

Het werpt vragen op. Moeten we er iets mee doen? Kunnen we hier iets mee doen? Wat moeten we in gedachten houden. Vanuit mijn perspectief moeten we andere culturen respecteren. Zolang zij de mensen en hun welzijn respecteren. In een goede cultuur , er zijn velen , gaan ze zelfs verder en proberen ze de mensen naar een hoger nivo te brengen. Van begrip , respect , eerlijkheid en liefde.

Als dat niet het geval is moeten we onszelf wel vragen stellen: Komt dat door de cultuur? Of komt het door de mensen? Misschien spelen stigmatisering en of ongerechtigheid hier een rol. Naar de cultuur toe. Naar de mensen toe. Mijn vraag zou zijn: Is dat eerlijk? Of is er iets anders aan de hand?

We zijn dan misschien op vakantie maar ons brein blijft wel denken. Doe het met wijsheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.