Marrakesh , het pact en waar gaat die nu eigenlijk over.

Marrakesh. Een mooie plaats in Marokko. Een van de punten waar de afstand tussen Europa en Afrika helemaal niet zo groot is. Een land waaruit ook veel Nederlandse burgers afkomstig zijn. Die hier een beter leven tegemoet gingen.

Een leven die daar niet zo makkelijk gerealiseerd kan worden. Daarvoor hun cultuur en soms familie achterlatend. Iedereen zou moeten beseffen dat dat niet zo makkelijk is. De Fries heeft ook nog steeds zijn eigen taal , karakter en manier van leven. De Limburgers is ook nog steeds flamboyant en bourgondisch. Moet je mensen hun afkomst en cultuur laten verloochenen. Kijkende naar de populistische mensen , groeperingen en politici. Ja. En bij een foutje snel terug naar het land van “start” graag. Maar U gaat wel even via de gevangenis. Stigmatiserende verhalen en ideeen over migranten vliegen door de media heen. Vaak kant nog wel rakend. Meestal niet- en onwaar.

Het Marrakesh Pact is een verklaring die een boodschap heeft. Niemand kan jullie vertellen wat die boodschap is. Het is een boodschap waar jezelf een beeld van moet vormen. Dat kan alleen als je hem zelf leest en interpreteert.  Vandaar dat ik het pact maar even toevoeg.

Het Marrakesh Pact

Lees hem zelf. Vorm je eigen oordeel. Volgens je eigen logica. Langs waarden waar jezelf over nagedacht hebt. Zonder het ego van een ander toe te laten. Wat vindt jij belangrijk. Menselijk waarden. Economische motieven. Laat eigen wijsheid een gids voor je zijn en niets anders.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.