Onze filosofie , ofwel een programma voor de verkiezingen.

Als je de header leest dan denk je wellicht aan politiek. En dat doe ik dus ook. Een manier om veranderingen door te voeren is via de politiek. Er zijn ook andere manieren. Een revolutie. Een natuurramp. Maar dat zijn moeilijk te sturen manieren. Niet echt van fluweel zeg maar.

Via de politiek gaat het via een democratisch proces. Maar de politiek is niet zo democratisch meer als hij ooit was. Het zijn geen volksvertegenwoordigers meer maar partij lakeien. Ze luisteren voornamelijk naar hun eigen bedachte verhaal. En als er al iemand een goed idee heeft denken ze aan de opinie peilingen en hun eigen , veilige en huidige positie. De partijen zijn eigenlijk bang en niet echt toegankelijk. Hierdoor verstoren en kartelliseren ze de democratische politiek.

Daarom is het tijd voor vernieuwing en zullen we de bestaande partijen moeten overslaan en een nieuwe weg inslaan. Dat betekend een nieuwe partij en een nieuwe filosofie. En die wil ik nu aan jullie voorleggen en wel in de volgende film c.q. presentatie. Het betreft een aantal gebieden met op ieder gebied een gedachte in de vorm van een quote/uitspraak. De rest vloeit daaruit voort. Zie het ook als een levend document want in een ware democratie is alles bespreekbaar.

Essentieel deel van de filosofie is vrijheid en sociale gerechtigheid in de vorm van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen. Een eerlijke verdeling van arm en rijk is daar een deel van.

Ik ben benieuwd naar jullie mening , idee├źn en feedback. Vergeet niet dat we het met zijn allen moeten doen. Als we met zijn allen nu niets doen zijn we ook met zijn allen schuldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.