De tijden gaan veranderen.

Ik schrijf dit op 4 Mei 2020. De dag van de doden herdenking. Alle Nederlandse oorlogsslachtoffers in de Tweede Wereld Oorlog en erna worden herdacht. Een mooi moment maar niet alle Nederlandse doden zijn oorlogsslachtoffer. In deze Corona tijd wordt dat weer extra duidelijk. Misschien moeten we het woord doden herdenking ook maar veranderen. We zijn eigenlijk oorlogsslachtoffers aan het herdenken. Het is eigenlijk een stil protest tegen oorlog.

Behalve de oorlogsslachtoffers te herdenken zouden we ook moet reflecteren op die onnodige oorlogen. Morgen is het Bevrijdingsdag maar hebben wij oorlogen kunnen uitbannen. Hebben we daar een vaccin voor gevonden. Nee nog niet. En dat gaat ook niet gebeuren als we zo door blijven gaan. Er moet echt structureel iets veranderen. En niet die retorische niet-vernieuwing die de huidige politiek iedere keer naar de burger uitspreekt. Maar echte daadkrachtige en structurele verandering.

We vieren bevrijdingsdag. Maar echte bevrijding voor de mens is de garantie van bestaanszekerheid. Een onvoorwaardelijk basisinkomen dus. Niets minder dan dat.

Maar in de politieke koffiemolen komen ze niet verder dan de mantra van werk en lijkt het maximale een basisbaan. Ze begrijpen niet dat dat een slavernij systeem is waarin de armen arm blijven en het werk doen voor de beter bedeelden. Als je op die manier doorgaat stuur je op revolutie aan. Een oorlog van de burger tegen de overheid.

Het is allemaal heel simpel. Een onvoorwaardelijk basisinkomen is een essentiele voorwaarde voor een eerlijke en goed functionerende maatschappij. Hoe realiseren we dat? Door een herverdeling van rijk en arm. Voor details lees onze filosofie maar. Door je stem te laten horen en jullie giften voor onze campagne voor de 2e Kamer Verkiezingen maak je het mogelijk.

Dus doneer op onze website of op geef.nl. Voor vragen en opmerkingen daag ik jullie uit een mail te sturen. En zodra het straks weer kan ons op te zoeken.

De politiek is te belangrijk om aan de politiek over te laten. De mens staat centraal. Kom in beweging en geef ons jullie stem en kracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.