Corona en zijn disproportionele behandeling.

Waarom heeft de media en de politiek geen helicopter in zijn arsenaal? Waarom zijn ze niet aan het opstijgen en bekijken ze de situatie vanuit een ruimer perspectief? Wat is bijvoorbeeld de echte impact van Corona? Wat doen de wetenschappelijke buro’s van de politieke partijen? Kijken naar statistische getallen en modellen is leuk maar goed en kritisch kijken naar wat er echt gebeurd zie ik niet. Als dat wel doet dan valt het allemaal gigantisch mee en is er eigenlijk weinig aan de hand.

De mensen zijn de maatregelen een beetje moe. Dat is een menselijk verschijnsel. Je kunt dingen niet onbeperkt volhouden. Een goede overheid leert en past zijn maatregelen aan. De anderhalve meter is een maatregel , niet eens wetenschappelijk onderbouwd , die je niet permanent kunt handhaven. Mensen zijn empathische wezens die aandacht , aanraking en waardering nodig hebben. Laat het dan ook los waar het kan. Buiten is het echt geen probleem. En binnen lijkt het me onwenselijk een boa in de huiskamer te hebben. Misschien voor een leuk rollenspel met iemand in uniform maar vrijheid is een groot goed.

Laat dat dan ook los Dat maakt het makkelijker om maatregelen af te spreken daar waar het echt functioneel kan zijn. Het willen afdwingen , zeker zonder noodzaak , is een opmaat naar een vorm van politiestaat. Maar Mark en Hugo slaan hier wel de plank mee mis. Mark , de draaier , zegt ook nog het ene moment van niet en de dag erop is het okay. Ze moeten leren van de kennis die de wetenschap ondertussen heeft opgedaan en nieuwe passende maatregelen nemen.

Niet zeggen dat er een tweede golf komt omdat er meer positieve gevallen zijn. Dat is inherent aan het meer testen en de gevoeligheid van de PCR testen. Die vergelijken ze nu met het patienten aantal van de eerste golf. Geheel onlogisch en dom eigenlijk. Er is een groot verschil tussen patienten die opgenomen worden en mensen die gezond zijn , nergens last van hebben maar wel positief getest worden. Het gaat om de besmettelijkheid en daar zijn andere testen voor die betrouwbaarder zijn.

De overdraagbaarheid en de manieren waarop zijn ook al veel beter bekend. Toch zijn er weinig veranderingen in de maatregelen. De scholen gaan straks weer open maar de ventilatie methodiek en systemen zijn niet echt getest en klaargemaakt. Dan moet een overheid duidelijkheid scheppen en helpen creeeren. Nu laten ze het gebeuren en dat getuigt van onbetrouwbaarheid.

Als het gebruik van mondkapjes in sommige situaties zo belangrijk zijn waarom worden er dan geen medische mondkapjes gebruikt. Die hebben een aantoonbare wetenschappelijke werking. De niet medische hebben geen werking. De burgemeesters hopen op een gedragsverandering. Maar tegen hen wil ik graag zeggen dat heeft Mao , Lenin en Himmler ook geprobeerd. Ook zij hebben de wetten aangepast en deden het legaal. Maar of het een juiste en eerlijke actie was mogen we betwijfelen.

Economisch gezien gaan de Corona maatregelen meer doden veroorzaken dan de Corona zelf. Inkomstenverlies en de daaraan gepaarde armoede gaat zorgen voor een hongersnood die wellicht aan de ogen van de Westerse wereld voorbij gaat. De rijken blijven leven en de armen gaan dood. Of dit een kwalijke agenda is mogen jullie even over nadenken maar het is zeker wel een gevolg.

De directe en objectieve data geven geen reden meer voor een lock down die de economie en daardoor de arme mensen wurgt. Er is ondertussen ook genoeg medische kennis die in eerste lijn patienten kunnen ondersteunen in hun immuunsysteem dat een opname in de twee lijn , ic opname , niet meer nodig is. De kwetsbare groepen zou je via een buffer kunnen beschermen. De mortality rate is ook zeer laag en geen reden voor zorg.

Welke reden de politici en organisaties nu nog hebben zijn waarschijnlijk van financiele aard. Er is een idee ontstaan dat een vaccin de oplossing zou kunnen zijn. Vele virologen zijn het er over eens dat voor een continu muterende virus dat onmogelijk is. Net als met de griep. De virologen en bedrijven die zeggen van wel mogen eerst hun onafhankelijkheid van de pharmaceutische industrie aantonen.

Er gaan zoveel miljarden naar hen toe , zonder de garantie dat ze iets kunnen leveren , dat de hongersnood in de wereld ook makkelijk opgelost had kunnen worden. Ze geven en creeeren de illusie dat ze het probleem voor de mensheid oplossen. Het is gewoon een manier om rijk te worden. Dat zit in de genen van pharmaceuten. Net als van de bankiers en investeerders. Ze creeeren angst om zichzelf in stand te houden en te verrijken.

Blijf gewoon rustig. Denk zelf na. Volg je gezonde verstand en dan brengt het je naar de conclusie dat er iets heel anders aan de hand is dan wat je eerst dacht. Het is tijd om op te staan. Voor echte vrijheid. Van denken en doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.