De politiek is het gezicht van de draak.

Het is dus een masker van de draak. Een draak met een brandend verlangen. Het vuur van vermeerdering van geld en macht brandt in hem.

Maar dit kunnen ze niet zomaar aan de buitenwereld laten zien. Dat schrikt niet alleen af maar dan worden ze ook bekend. De rijken vinden rijkdom en macht prima maar bekendheid veel minder.

Rijke mensen die er wel mee pronken zijn rijk geworden door hun bekendheid en zo niet. Dan zijn het de minder slimme rijken. De dwazen onder hen.

De slimme rijke elite heeft het allemaal beter geregeld. Door het gebruik van vrijhavens voor geld betalen ze geen belasting. En als ze dat doen is het weinig en voor de schone schijn. Een kostenpost voor een goed imago.

Hoe stellen ze hun belangen veilig? Door een goed netwerk van mensen die graag in hun systeem van mooie fooien willen meedoen en met een iets minder maar nog steeds luxe en veilig leven.

Het gereedschap is de lobby van onbegrenste mogelijkheden en of uitsluiting van een mooi vrij en zeker leven. Zie het als een nette en slimme maffia. Van de maffia naar de politiek is een kleine stap. Niet alleen is de politiek de maffia van de ziel. Het is ook een mooie en gewenste buffer voor de slimme elite tussen hen en de burger.

De vraag die zich nu opdringt is de volgende. Wat is hun agenda? Willen ze nog meer geld? Ze hebben genoeg. Willen ze meer macht? Ze hebben genoeg.

Wat ze willen is dat ze het blijven behouden. Na de tweede wereldoorlog is er een enorme economische groei geweest en daar hebben veel mensen van geprofiteerd. Bijna iedereen.

Maar er speelt nu iets anders. Het behouden van de macht en rijkdom. Daarvoor moet de gewone burger echter wel geknecht worden. Dus een plan , of reset , daarvoor uitvoeren zou handig zijn. Je moet hen dan wel onmondig maken. Dus ook de media “beheersen”. Slechte informatie , lees halve waarheden en leugens , zou een onderdeel moeten zijn. Verder is angst ook een belangrijke factor.

Geweld , bijvoorbeeld oorlog of terrorisme , is altijd een leuk excuus geweest om dingen voor elkaar te krijgen. Maar mondiaal is dat niet echt handig. En dat is het huidige strijdtoneel. We leven in een wereld waar we alles van elkaar kunnen weten en zien. Dat heeft veel voordelen. Want iedereen heeft nu eigenlijk de wereld en wellicht vrijheid in zijn handen.

Maar er zijn nadelen. De wereld is verbonden door allemaal regeringen en instanties zoals de Verenigde Naties , Europeese Gemeenschap , World Health Organization en noem maar op. Een aantal zijn op het eerste gezicht democratisch maar veel zijn ondemocratisch en hierarchisch georganiseerd. Zijn ook beinvloedbaar want er is geen organisatie die zonder geld kan. Dat zet dus de deuren open voor de macht van het geld.

Bij de banken crisis zijn de risico’s van de rijken door de belastingbetalende burger betaald. Nu heeft Corona er , onnodig eigenlijk , voor gezorgd dat er een enorme langdurige economische schade aan de burger en het midden en klein bedrijf is aangericht. Tevens zijn er enorme bedragen uitgeven en er gaat nog meer uitgeven worden. Aan de pharmaceutische industrie bijvoorbeeld. De schuldenberg is gigantischer dan de Mount Everest. Denk eerder aan de grootte van de planeet Jupiter.

Een betere manier om knechtschap , lees slavernij , in te voeren is er bijna niet. Alhoewel je kunt met moderne technologie mensen misschien robotiseren. In ieder geval met de juiste medicatie dom houden. Ben benieuwd wat het vaccin allemaal met zich mee gaat brengen. Vertrouwen is goed maar controleren is altijd beter. Vermijden lijkt me voorlopig even het beste.

Het lijkt erop dat het een vreemde wereld is. Maar eigenlijk valt dat wel mee. Het kapitalistische systeem heeft gewoon ruimte gegeven aan mensen om heel rijk te worden. Het is een natuurlijke reactie om je bron van zekerheid veilig te stellen. Dat je daarbij andere mensen tekort doet is iets wat er langzaam in sluipt. En ook makkelijk als er genoeg afstand en geen negatieve ervaring is. Je kunt gewoon de andere kant op kijken. Of je hoofd in de grond steken.

Hoe kan het dat er allerlei instanties lijken mee te werken. Het lijkt erop dat het systeem langzaam doordrenkt wordt door de donkere kant van macht de macht en geld. Er is natuurlijk geexperimenteert door de rijke elite. In “wargames” zeg maar. Maar ook in het echt. De ontvankelijkheid binnen de multinationale bedrijven , het politieke systeem , main media , social media en de mensen die ervan profiteren is groot gebleken. Dan lijkt het te zijn verworden tot een op het eerste oog vernuftig schaakspel.

Maar zoals bij ieder spel heb je een keuze. Je hoeft niet mee te doen met hun spel. Wij kunnen ons eigen spel creƫeren. Een eerlijk spel met eerlijke spelers. Dat betekent het einde van de slimme rijke elite. Dus ook van de multinational , politieke partijen , politici en de censurerende media.

De techniek en de kennis is er. Hoe? Dat bewaar ik voor een volgende artikel. Maar het is mogelijk en hoog tijd voor een nieuw menselijk en eerlijk spel.

Laat je ondertussen niet gek maken , wees kritisch en blijf vriendelijk.

One thought on “De politiek is het gezicht van de draak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.