Corona Lockdown 2.0 , een van de mensen en niet het virus.

Feiten en fabels. Een programma van de NPO over Corona waar veel wordt nageblaat door de media op “verzoek” van de RIVM en regering.

Ze zijn in paniek vanwege de hoge aantallen positieve testen. Lees vooral niet besmettingen en zeker niet besmettelijk zijn. Voor het laatste is de pcr test niet gemaakt. En je kunt pas besmet zijn als het voorbij je immuun systeem is en je lichaam is binnengedrongen.

Maar als je in een gezonde conditie bent stopt dat kleine mooie ziekenhuis , je immuunsysteem , ze al bij de voordeur. Geen probleem voor de meesten maar wel voor enkelen.

Voor die enkelen en alle kwetsbaren zou je gewoon preventief hun immuunsysteem moeten ondersteunen. Vooral in die jaargetijden waarbij het virus meer kans heeft. Daar zijn genoeg medicamenten en supplementen voor.

Dat is met de huidige kennis van Corona afdoende. Maar preventief gebeurt er niet veel. Als je positief getest bent krijg je geen zorg maar quarantaine. Het lijkt wel of ze graag mensen het ziekenhuis willen laten betreden. Dat is wel vreemd omdat in de laatste jaren hun capaciteit drastisch is verminderd.

De focus ligt geheel op testen maar het grootste deel van de bevolking is al in aanraking geweest met het Corona virus. Wat ze nu doen is zoveel mogelijk testen en absolute aantallen positieve testen zo hoog mogelijk maken. Niet het percentage aangeven en de lijn ontwikkeling daarvan. Die is niet zo hoog. Asymptomatisch testen in percentage zetten wat een idicatie geeft voor (groeps) immuniteit wordt ook niet gedaan. De R factor manipuleren lukt ze echter wel. Het lijkt wel een aflevering van Buurman en Buurman.

Maar dit is wel de echte wereld. Dan moet je wel leren van het verleden. Voortschrijdend inzicht gebruiken. Maar het lijkt wel of de ankers niet gelicht mogen worden. Zelfs de WHO beweegt nu ook. Alhoewel redelijk langzaam. Maar het RIVM zit vast aan haar dogma’s. Fouten bekennen is best lastig. Maar de regering heeft zich geketend. En de kamerleden lijken wel papagaaien , niet kritisch en van kennis gespeend. En veel wetenschappers staan te fronzen bij zoveel onkunde.

Dat brengt me weer bij de Lockdown 2.0. Ze nemen nu alle maatregelen die ze kunnen bedenken maar weten niet welke werkt. Ik kan er nu zo een opnoemen die essentieel is maar totaal niet toegepast wordt. En daarom moet je kijken naar verleden , nadenken , leren en de opgedane kennis toepassen.

Stay calm. Listen. Investigate. Be smart. Learn. Act wise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.