Planet Earth is blue , and there is nothing I can do.

Een beroemde uitspraak van Major Tom. Maar hij zweefde in de ruimte en hulp kon hem niet bereiken.

We, in ieder geval ik, hebben nu hetzelfde gevoel maar zijn wel gewoon aanwezig op moeder Aarde. Met al onze medemensen. De natuur stond al onder druk door klimaat veranderingen. Biodiversiteit is verworden van een mooie herinnering naar een nachtmerrie. Het financiële en economische systeem explodeert van de schulden om de belasting betalende burger tot slavernij te brengen.

Corona wordt daar nog even over heen gesprenkeld om er zeker van te zijn dat het ook daadwerkelijk gebeurd. Vrijheid is een mooie droom die we steeds verder aan de horizon zien verdwijnen.

Om die mooie tijden nog terug te kunnen halen grijpen we een glas. We vullen we hem met wat vocht, met redelijk veel alcohol, om die mooie herinneringen van vrijheid en liefdevol samenzijn terug te halen.Een fles is vaak niet genoeg. Laten we ook maar wat gaan snuiven. Het treurspel door de overheid over ons uitgespreid in een deken van troosteloosheid is bijna te erg om te verdragen.

Het vooruitzicht van Ashes To Ashes en Dust To Dust is een nachtmerrie waar we niet echt mee om kunnen gaan. Over sterfelijkheid heb ik al eens een artikel geschreven. Lees hem maar eens terug. Het leven vieren waar hij voor bedoeld is, is in het verleden al niet echt gebeurt maar is nu helemaal niet meer mogelijk.

Er is de illusie gecreëerd dat we kostte wat het kost rekening moeten houden met de mensen die het leven al gevierd zouden kunnen hebben en er nu er niet meer toe in staat zijn. We moeten ze beschermen ten koste van bijna alle vrijheid en levensvreugde van anderen.

Het is een illusie omdat er mogelijkheden zijn om beide te doen. Maar die mogelijkheid wordt of niet gezien of willen ze niet geven. Ik ben bang voor het laatste.

Dat er dan acties gebeuren zoals het bestormen van het Capitool in Washington is niet verbazend. In het verleden zijn vergelijkbare acties gebeurt. De bestorming van de Bastille is een mooie voorbeeld.

Dat deden die mensen niet omdat ze agressief of gewelddadig waren maar uit wanhoop, onmacht en frustratie. Hun bestaanszekerheid stond op het spel. Dat is een natuurlijk menselijk verschijnsel en goed te begrijpen. In plaats van alleen en zielig zelfdoding te overwegen kun je ook nog wel een signaal afgeven.

De wijze mannen die alleen wijs zijn in hun eigen bubbel tot de orde roepen. Is geweld geoorloofd? Als je al het andere al geprobeerd hebt, is het antwoord ja.

We zitten niet meer ver van dat punt af. A Fool Who Knows He Is A Fool Is That Much Wiser. Maar het kabinet en haar raadgevers kennen deze uitspraak niet en gaan door met hun koers. Het spelen van de kaart van vertrouwen alleen is echter niet meer genoeg.

Het is tijd voor iets anders. Een eerlijke, empathische en menselijke wereld. De enige stap die daartoe leidt op een vreedzame manier is het Citizens Island Project [- www.citizensisland.com -]. Ik heb daar al eerder over geschreven en het is de enige vreedzame weg om de mensen weer centraal te stellen.

Maar daarvoor is er wel steun nodig. Grijp je kans om de sterren weer te laten schijnen in deze wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.