Save Our Souls.

In het Nederlands is het redt onze zielen. De afkorting voor deze noodkreet is S.O.S.

Zijn we aan het verdrinken. Het lijkt er wel op. We zitten gevangen in de “hel” van een Corona “duivel” en de mensen die ons hieruit zouden moeten helpen hebben een hele andere agenda.

Het is een duivels dilemma. Zorg ik voor mijn zekerheid? Denk ik nog aan het algemeen belang? Geef ik nog om mijn medemens? Wat is eigenlijk belangrijk? Ik of de anderen?

Als het ego het voor zeggen krijgt, is de narcist diegene die de zaken bepaald.

Het is een mooie bloem maar als mensen heeft het veel enge gedaantes. Als politicus. Als manager. Als CEO. Als directeur. Als minister. Als staatsecretaris. Als topambtenaar. Als politieagent. Als koning. Als zovelen. Het is het onkruid wat stinkt en lelijke bloemen heeft. Geen goedheid , empathie en compassie in zijn genen. Als een brandnetel lastig om te verdragen maar haast niet uit te roeien.

Maar misschien leidt de irritatie van deze “brandnetels” ergens toe. Wellicht moeten we maar iets gaan “ontbranden”. Een vuur van “passie” voor de mensheid. Haar levensenergie.

Het is hoog tijd om alle schakels van de ketens waarmee de bestaande structuren ons gevangen houden van ons af te schudden. Met onze intrinsieke krachten kunnen we zoveel bereiken als die vrij gelaten worden.

Dan kunnen we bergen bedwingen en gigantische kloven overbruggen. We moeten dan wel bouwen aan nieuwe en betere structuren. Het oude “huis” heeft al bewezen dat het behalve niet meer werkt. En ook totaal niet meer werkt. Het is bijna verworden tot een nachtmerrie waaruit je niet meer wakker wordt.

Het is hoog tijd voor een New Gold Dream. Niet een droom zoals die van Maarten Luther King, I have a Dream, maar een van goud waarbij niet alleen zijn droom wordt waargemaakt maar ieder zijn droom.

Dat betekent wel dat de oude structuren aan de kant gezet moeten worden. Er moet iets nieuws komen. Iets wat veel zo niet alle oude structuren gaat vervangen.

Iets wat gebruik gaat maken van nieuwe technologie├źn zoals Blockchain. Absolute privacy garandeert. Jezelf onafhankelijk maakt. Eerlijk is. Kansen geeft. Bestaanszekerheid geeft. Een lokale economie steunt en een globale interactie met mensen en zijn cultuur geeft. Gezondheidszorg enorme kansen geef. Een bestuur van de regio of land weer in zijn kracht zet. Waar ieders wens gehoord wordt en beantwoord wordt.

Dat brengt me weer terug bij Safe Our Souls. Is dat mogelijk? Ja dat is mogelijk. Is dat een Build Back Better? Nee, absoluut niet. Het is de volgende natuurlijke stap die technologie en wetenschap mogelijk maakt. Wij noemen het Citizens Island.

Het is zoals het er nu uit ziet de laatst mogelijke vreedzame en natuurlijke volgende stap voor de mensheid. Alle andere leiden naar slavernij of geweld. Voor meer info bezoek de website: www.citizensisland.com. Steun voor dit initiatief wordt zeer gewaardeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.