Eerlijk spel , een einde voor de politiek en meer.

De oplossing voor het probleem van de draak en wat hij in vuur en vlam bijna heeft weggeschroeid. De menselijkheid met haar mooie kwaliteiten van compassie en empathie.

De politiek is failliet. Ze , met name de top van de bestaande partijen , hebben geproefd van de nectar van de macht en de daaraan verbonden luxe bestaanszekerheid. Het heeft een aantrekkende en verslavende werking op een bepaald soort mensen. Die niet de wereld willen verbeteren maar doen alsof. Ze hebben redelijk veel narcistische en egoistische trekjes. Een gebrek aan waarheidsvinding en empathie hoort daar ook bij.

Een manier om democratie te herstellen is een directe vorm ervan. Denk daar bij aan burgerraden en referenda. De techniek om dit te doen is er. Nu alleen nog de wil van de bestaande macht om te veranderen. Maar dat betekend voor hen wel dat hun beloftes naar de lobbyisten niet waar gemaakt kunnen worden. Dat is geen politieke zelfmoord maar echte zelfmoord. Want die partijen , lees multinationals etc…. , zullen met hen afrekenen. En dat weten ze en daarom zijn ze geen voorstander van verandering.

Ondanks mensen in die politieke partijen die van onderop wel verandering willen. Ze worden geabsorbeerd of er uitgegooid. Nieuwe en kleine partijen presenteren zich als een paard van Troje. Maar Troje was een stad die binnen zijn muren was opgesloten. De huidige politiek heeft ondersteuning van buiten van hele sterke partijen. Corporate States , de multinationals , waar (gewone) landen niet tegen op kunnen. Ook steun van gecreëerde megalomane partijen zoals de WHO , EC , VN en NGO’s die geen hoog democratisch gehalte hebben. In de huidige structuur hebben ze weinig kans.

Dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen. Als burger moet je je stem laten horen , je verenigen en tegenwicht bieden.

Maar er zijn ook andere manieren om verandering te bewerkstelligen. Je kunt dingen buiten de politiek om regelen. Daarbij de macht van de multinational sturen. Zodat ze moeten transformeren naar een andere vorm. Coöperatief , eerlijk en ten behoeve van de mensen.

Zoals Facebook , Google , Amazon zijn opgedoken. Kan dat nu ook weer met iets nieuws. Een app met de techniek om de burger weer centraal te stellen en de bedrijven coöperatief te maken. Te laten werken voor iedereen op een eerlijke manier. Het werk aan machines over te laten waar mogelijk en gewenst. Maar wel zo dat iedereen verdiend aan datgene wat ze doen.

De overheid kan wel communiceren met de app maar heeft er geen invloed op. Politiek moet zich net als bedrijven aanpassen. Want stemmen kan direct , snel en op van alles. Directe democratie wordt een vanzelfsprekendheid. Als de overheden er niet in meegaan regelen de mensen het wel zelf. Wij gezamenlijk kunnen we de wereld die richting geven die we wensen. Geen reset van de elite maar een reset van de burgers.

Het Citizens Island project heeft dit allemaal in zich. Nieuwsgierig? Kijk maar even op www.citizensisland.com . Stel je vragen. Voorstander? Steun het project. Hoe? Neem deel in het project. Stuur het artikel door. Maak mensen bewust dat er een alternatief is naar beter. Veel beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.