De weg.

De weg naar een sociale en humane wereld. Het is een idee dat ik al een tijdje in mijn hoofd heb. Wat is er nodig om alle angsten , agressie , hebzucht en negatieve zaken die mensen tegenkomen het hoofd te bieden. Dit zelfs in een wereld die nog nooit rijker is geweest. Als je kijkt vanuit het perspectief van geld. Waar moeten we verandering aanbrengen. Is het iets wat we allemaal tegelijk kunnen doen. Misschien maar in praktijk waarschijnlijk niet.

Veel verschillende gedachten en vragen zijn er in mijn hoofd. Tijd dus om het te delen en bespreken met allerlei mensen. Dit is ook iets wat mensen echt zouden moeten doen. Praten met vrienden of gewoon iemand. Kijken wat hun beweegt als je jou mening over het leven deelt. Dus veel feedback en mijn visie werd positief en coherent ontvangen.

Hierbij mijn visie om die beweging naar een sociale en humane wereld te maken. Het is een plan die bestaat uit 3 stappen.

Namelijk:

  1. Onderwijs.  Filosofie en debatteren zou iedere student op elke school moeten leren. Denken en debatteren over zaken dat de mensen echt aangaan. Wat is nu echt belangrijk en waar willen we heen als menselijke samenleving.
  2. Eerlijke winst & gebruik. Waarom zijn er gigantische winsten als geen waarde wordt toegevoegd. Kreeg iedereen zijn eerlijke deel? Hoe zag de ecologische voetafdruk eruit?
  3. Basis inkomen.  Voor iedereen en onvoorwaadelijk. Behalve dat het menselijk is zal het niet alleen armoede vernietigen maar ook effect hebben op stress en dus gezondheidszorg. Mensen kunnen omdat de basisbehoeften gedekt zijn doen wat ze echt willen doen. Dit gaat een zeer grote positieve effect hebben op onze samenleving.

Deze 3 stappen kunnen stapsgewijs ingevoerd worden. Dit plan draagt ook een visie uit dat een levende visie is. Dit om dat het een deel is van onderwijs in stap.1. Er zijn een heleboel zaken die aandacht nodig hebben maar globaal is dit mijn visie en plan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.